Преди всичко приемете уважението ми, че вие сте достойни хора

...
 Преди всичко приемете уважението ми, че вие сте достойни хора
Коментари Харесай

Корнелия Нинова в Белица: Принципът парите следват ученика трябва да отпадне

 _2024 izbori_v013

 

„ Преди всичко приемете уважението ми, че вие сте почтени хора пристигнали през днешния ден тук, с цел да почетем паметта на тези герои. Не ви плаши нито мраз, нито дъжд. Защото живеем във време на давност, на безпаметност, на подмяна на история, замяна на учебници. И образование нацяло младо потомство, което няма да помни някой ден жанр и родно място. Затова имаме задача ние българските социалисти да кажем, че няма да позволим нито един монумент повече да бъде опустошен. Няма да позволим българската история и подвиг да бъдат забравени и заличени в паметта на българския народ. “

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Белица.

Тя бе безапелационна, че благоевградския край е метежен. „ Виждам, че и през днешния ден го демонстрираме, тъй като тук са умирали българи за положителното на България. А през днешния ден българи продават България за свое персонално положително. Затова ние имаме задача, би трябвало да събудим народа от апатията, в която го държат. Да го освободим от оковите на страха. Вие го знаете и аз го виждам – в 21 век хората се опасяват да имат друго мнение, опасяват се да се борят за свободата и независимостта си. В 21 век в оковите на страха. Други хора, които са обезверени, че нищо положително не се случва са обзети от незаинтересованост и равнодушие ", добави водачът на социалистите.

„ Ние не просто отиваме на избори, ние не просто съществуваме в политиката. Ние сме единствената опция. Да, доста ни хулят и удрят.
Те го вършат тъкмо по тази причина – да ни няма, да няма почтени българи, които да споделят истината на своя народ. Днес се изправям пред вас като ръководител на партията, като лидер на тези прелестни хора. Мога да доклада, когато Българска социалистическа партия ръководи – го прави с грижа за хората. В късите 8 месеца като бяхме в ръководството, с помощта на нас българските социалисти младите фамилии изпращат децата си на детска градина гратис, учениците получават учебници гратис. Всяко дете получава помощ при потегляне на учебно заведение. Майчинството за втората година се усили. Младите хора, които имат деца и работят заплащат по-малко налог. Работниците получиха нарастване на минималната заплата и 200 лв. ваучери за храна, а пенсионерите близо 30% нарастване на пенсиите. Ние изпълнихме в ръководството всичко, което приказваме преди изборите. Ние се грижим за хората “, изясни Нинова за целите на Българска социалистическа партия и част от постигнатото от партията, когато социалистите са управлявали.

По нейните думи, с цел да го има всичко това е нужна развита стопанска система. „ И тук се доказахме – по време на ръководство на Българска социалистическа партия за пръв път България беше на 1-во място по промишлен напредък в Европа. Докато бях министър немския сътрудник се изненада, че Германия изостава, а ние дребна България ги надминаваме. Българска социалистическа партия желае страната да си влезе в ролята – да се грижи за държавните предприятия, хората да не бъдат освобождавани от работа. Доказахме, че го можем. По време на ръководството, в което участвахме бяхме коректив и спирачка на всичко, което се сътвори по-късно. ПП-ДБ предадоха хората. Второто, с което стоя през днешния ден с чисто лице и сърце пред вас: ние сме единствените, които в последните 10 години не се съюзихме с мафията и паралелната страна и не правехме секрети и скрити сделки на ваш тил. Можехме да имаме ръководител на Народното събрание, да имаме министри и публични поръчки, само че с цената на измяната към българския народ. Не ви предадох, не се продадох. Единствени останахме опция на тази паралелна страна “, добави Нинова.

„ Днес можем почтено да застанем пред хората и да кажем, че това сме българските социалисти - Когато управляваме се грижим за вас, когато сме в съпротива не ви предаваме. Днес още веднъж живеем във времена на война и имаме задача да не допуснем България да бъде въвлечена във война. Искаме мир и прекъсване на военните дейности в Украйна. Искаме възобновяване на връзките с Руската федерация, желаеме развиване на стопанската система и земеделието, желаеме обществена страна. Образованието ни е под всякаква рецензия, порастват необразовани деца. Но ние знаем какво би трябвало да се направи – да се отстрани правилото парите следват ученика. Докато го има този принцип ще се подържат кухи бройки. Трябва да се направи по един учебник по предмет за един клас и в него да написа истината за нашата история и да се учат българските класици. Има държавна печатница, която банкрутира, само че учебниците се печатат в частните печатници, тъй като те връщат комисионни. Здравеопазването е кърпене на парче. Докато лечебните заведения са търговски сдружения – нищо няма да се оправи в опазването на здравето. Тези, които цялостен живот са плащали осигуровки да не доплащат като отидат в болница. Искаме обединен търг за медикаменти. Не може в държавната болница едно лекарство да коства 1 лев, а в частната 10 лв.. Искаме българската земя да храни българския народ, може. Искаме нашите аграрни стопани да имат идентични дотации с европейските,за да не ядем гумени домати от чужбина. Искаме и ние да сме равноправни в Шенген, тъй като сме изпълнили всички условия, а не да ни слагат спомагателни условия да одобряваме мигранти “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия за целите на партията след изборите.

Тя бе катеогрична, че следва огромна смяна в Европа на тези европейски избори. „ Една от първите ни задания е да не позволим решенията там да се взимат с болшинство, а да се взимат единомислещо както до момента. Стигне ли се до там, ние ще бъдем изключени от взимане на основните решения. Това, което споделяме не е антиевропейско държание – това е грижа за бъдещето на Европейски Съюз и предпочитание да бъдем равнопоставени. Други партии се окичиха с евроатлантизъм. Абсолютен заслон за обири и корупция. Крадат, разтурят страна и институции, само че излизат и споделят, че са евроатлантици. добави ръководителят на Българска социалистическа партия.

„ Последните 9 месеца бяха изгубени за България. Моделът ГЕРБ и Борисов се върнаха с цялостната си мощ, допълнени с ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Всичко се върна обратно. А нашата задача е да водим България напред и ние знаем по какъв начин. Можем да управляваме и го доказахме. Каквото обещаваме го изпълняваме. Ние се борим за постоянна, спокойна и почтена България в мирна Европа, само че няма да стане без всички вас. Ние сме заслужен народ и единствено от нас зависи да вземем ориста си в свои ръце и да живеем почтено. А това може да стане, в случай че подкрепите Българска социалистическа партия и Коалиция Българска социалистическа партия за България с номер 24 “, сподели в умозаключение Корнелия Нинова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР